Tanműhelyek

Húsipari tanműhely

A húsipari tanműhelyben megismerkedhetsz a sertés és marha csontozásával. A jó minőségű párizsi és virsli gyártásával. A húsvéti sonka és egyéb füstölt húsok elkészítésének fortélyaival.

Erjedésipari tanműhely

Tanulóink a gyakorlatok során megismerkednek a különböző sör gyártási műveletekkel. Oktatói felügyelet mellett előkészítik az alapanyagokat , sört főznek, erjesztenek, ászokolást vezetnek, szűrnek, palackoznak, pasztörizálnak.

Szikvíz gyártás során előkészítik az alapanyagokat, szikvizet állítanak elő (szaturálást végeznek), szikvizet töltenek.

Elsajátíthatod az üdítőital gyártás, pálinkagyártás, likőrgyártás, keményítőgyártás, ecetgyártás, malátagyártás, élesztőgyártás részműveleteit. Gyárlátogatások vagy üzemi gyakorlatok során diákjainknak lehetőségük van a különböző üzemi berendezések, technológiák megismerésére.

Tartósítóipari tanműhely

A tartósítóipari tanműhelyben gyümölcsök és zöldségek felhasználásával oktatói felügyelet mellett tanulóink a következő termékcsoportokat készítik: szűrt és rostos gyümölcs és zöldséglevek, lekvárok, szörpök, savanyúságok, félkész ételek, pástétomokat, krémeket, ételízesítőket. Tanműhelyünkben a termékek előállításához a régi jól bevált gépek mellett a legmodernebb számítógép vezérlésű gépeket is használjuk.
Az általunk gyártott termékek iskolánk tanboltjában megvásárolhatóak.

Tej-tankonyha

A tej-tankonyhában a beérkező tej minősítése után a tanulók ízesített tejtermékeket, joghurtot, kefírt és különböző sajtokat állítanak elő.

Labor

A laboratóriumi munka során az élelmiszer alapanyag-, gyártásközi- és késztermék-vizsgálatát és minősítését, illetve környezeti elemek pl. víz, talaj összetételét, minősítését végezzük el.