Iskolánk

DSC_0680

Iskolánkban több mint 60 éve folyik élelmiszeripari szakképzés. Oktatunk leendő szakmunkásokat, technikusokat, továbbá érettségi vizsgára készítjük fel tanulóinkat. Végzett szakmunkásaink kétéves nappali vagy esti képzés keretében megszerezhetik az érettségi bizonyítványt. Érettségi bizonyítvány birtokában folytathatják tanulmányainkat a technikusi, majd szaktechnikusi évfolyamokon.

Az élelmiszeripar területén belül húsipari, tartósítóipari, erjedésipari és tejipari képzés folyik. A gyakorlati oktatás iskolánk tanműhelyeiben, illetve külső gyakorlati helyeken történik.

A tartósítóipari tanműhelyben a különböző lekvárok, rostos és szűrt levek és bio termékek számos fajtáját is készítik.

Az erjedésipari tanműhelyben a sörgyártás valamennyi művelete végigkövethető. Itt gyártják diákjaink a Magyarországon széles körben fogyasztott szódát is.

382366_606752466006056_1542160090_nHúsipari tanműhelyünkben – ahol a félsertések darabolásától, csontozásától a késztermékgyártásig (virsli, párizsi, füstölt kolbász, étkezési szalonna, pácolt termékek) készség szinten mindent elsajátítanak tanulóink – nemrég történt az EU előírásainak megfelelő felújítás.

Jelenleg a tejipari tanműhely további fejlesztése is folyik. Joghurt félék gyártásán kívül, különböző sajt fajták is készülnek.

A környezetvédelmi képzés keretében laboratóriumokban és terepen is folyik az oktatás. A tanulók talaj-, víz-, és levegőmintákat vizsgálnak és értékelnek.12139932_1179585685389395_6943255116446523948_o

A húsipari szakirányon tanuló diákjaink 2005 óta vesznek részt Dániában, Roskildeben 10 hetes szakmai gyakorlaton. Tanulóink Franciaországban, Észtországban, és Angliában is teljesítettek élelmiszeripari gyakorlatot.

Vidéki diákjaink számára iskolánk kollégiumában biztosítunk 2-4 férőhelyes szobákban szálláslehetőséget.

Fontosnak tartjuk a diákok szakmai képzésén túl a sport, elsősegély foglalkozásokat is. Sportpályánkon, tornatermünkben a 2013-2014-es tanévtől emelt óraszámban folyik testnevelés.

DSC_0616